روزبه: ما برنامه مشخصی برای ساخت و ساز شفاف، افزایش مشاغل پُردرآمد، حفاظت از محیط زیست، بهداشت و کمک به سالمندان در خانههایشان و نیز کاهش قیمتها داریم
با روزبه فرهادی کاندیدای انتخابات مجلس؛ سیاستهای جدید لیبرالها برای انتاریو به ریز ولی مختصر چیست؟
برای مشکلات معیشتی مردم بالا رفتن هزینههای زندگی چه برنامهای دارید؟
برای کاهش قیمت غذا، دولت لیبرال مالیات استانی برای غذای آماده شده زیر ۲۰ دلار را برمیدارد. با اینکار قیمت اغذیه کاهش پیدا میکند و هم به رستورانها کمک میشود.
در مورد محدود کردن قیمتها باید بگویم که قیمتهای مایحتاج تابع بازار است و نه دولت. ولی ما سعی میکنیم تا روند قیمت اجناس در فروشگاههای بزرگ که برخی از آنها قراردادهایشان مخفی است، روشن و عمومی شود تا قراردادهای ویژه و یا یکطرفه که به ضرر مشتریست وجود نداشته باشد.
سیاست لیبرالها در خانههای بسیار گران که مهاجران و جوانان دیگر قادر به خرید نیستند و نیز افزایش نرخ وام مسکن که منجر به سقوط بازار املاک و بیکاری در این بخش میشود، چیست؟
چه برنامهای برای بوجود آوردن مشاغلی با پرداخت خوب و افزایش حداقل دستمزدها دارید؟
برنامه شما برای مقابله با تغییرات اقلیمی چیست؟
وضعیت انتظارهای طولانی در اورژانسها و وقت دادن متخصصین پزشکی واقعا تاسفآور است، چه سیاستی در این زمینه دارید؟ درباره سالمندان چطور؟
کل بهداشت انتاریو نه فقط به واسطه کرونا بلکه در مجموع نیاز به کمک دارد و سالهاست که عقب افتاده. دولت فورد میگوید که این عقب افتادگی بعلت کرونا را میتوان توسط بیمارستانها غیر انتفاعی یا خصوصی جبران کرد اما ما میگوئیم با اختصاص ۱ بیلیون دلار در بخش بهداشت عمومی میتوانیم طی ۲ سال این عقب افتادگی را جبران کنیم و باید از خصوصی شدن بیمارستانها جلوگیری کنیم. از سوی دیگر ما با کمبود نیروی انسانی هم مواجه هستیم، ما از همه جای دنیا پرستار و دکتر مهاجر میآوریم ولی آنها نمیتوانند وارد بازار کار شوند. ما باید کاری کنیم که آنها بتوانند وارد سیستم شوند.
اما مبحث سالمندان برای من بسیار مهم است. من میدانم که برای جامعه ایرانی خانواده و احترام به سالمندان خیلی مهم است و ما دوست نداریم سالمندان خود را به سرای سالمندان بفرستیم، ما دوست داریم سالمندان ما در خانه بمانند و راحت زندگی کنند. به همین دلیل طبق طرح ما، ما میخواهیم ۴۰۰ هزار از سالمندانمان به کمکهایی که نیاز دارند دسترسی داشته باشند که در خانه خودشان نگهداری شوند، این برنامه بسیار مهم ماست. ما میدانیم که ایرانیها نزدیک به هم زندگی میکنند و دوست دارند با هم باشند، به همین دلیل ما میتوانیم امکانات را به نزدیکی آنها ببریم. سودجویی از سوی کمپانیها از شرایط سالمندان و در خانههای سالمندان به نظر ما کاملا اشتباه است. ما قرار است سودجویی در سرای سالمندان را قطع و حذف کنیم و این سازمانها باید همگی غیرانتفاعی باشند. ما میدانیم که مرگ و میر در حین کرونا در خانههای سالمندان غیر دولتی بیشتر بوده و این دلیل دیگریست بر صحت برنامه ما. از سوی دیگر فورد شکایت کردن و بردن این کمپانیها رابه دادگاه غیر قانونی کرده است، ما با این نظر مخالفیم.
دهها سال است که میگوئیم در زمینه تایید مدارک مهاجران باید کاری کرد، شما چه خواهید کرد؟
خیلی از افراد در کانادا و انتاریو، از جمله چندی از کاندیداهای کنونی انتخابات انتاریو هم با این مشکل دست و پنجه نرم کردند. کرونا این مشکل را بیش از پیش نمایان کرد. ما در این استان نیاز به همه نیروهایمان داریم، در همه گروههایی که هستند از پزشکان گرفته تا مهندسین. در این راه ما البته باید کمی با دولت فدرال نیز هماهنگ باشیم که متاسفانه فورد با دولت کشوری در این زمینه هماهنگ نبوده و ما معتقدیم ما بهتر میتوانیم عمل کنیم.
به بیزینسها، به خصوص بیزینسهای کوچک که بسیار ضربه خوردهاند، پس از کرونا چه کمکی میکنید، برای بیزینسهایی که برای همیشه حذف میشوند چه برنامهای دارید؟
برای کمک کردن به بیزینسها، برای ۲ سال مالیات شرکتهای ضربه خورده را حذف میکنیم، به آنها وام گارانتی شده میدهیم تا بیزنیسها بتوانند آنلاین شوند و بتوانند خدمات خود را نه فقط به انتاریو و کانادا بلکه به دنیا عرضه کنند و رشد نمایند که برای همه خوب است. بیزینسهای غذایی، هزینههایی مانند درصد پرداخت از مبلغ دریافتی به شرکتهای کردیت کارت دارند و نیز هزینههای رساندن محصولاتشان به مردم که زیاد است، قرار است روی این هزینهها حداکثر میزان بگذاریم تا خیلی زیاد نشود. در واقع شرکتهای بزرگ با لابی کردنهایشان توانستهاند وضعیت بهتری داشته باشند و این کوچکها بودهاند که سخت آسیب دیدهاند.
چه کمکی به ایرانیان خواهید کرد؟
بعنوان یک ایرانی که به اینجا مهاجرت کردهام، تحصیلات و کارم اینجا بوده، مشکلات را از نزدیک دیده و لمس کردهام و میدانم که میتوانم صدایی برای ایرانیان باشم، از تایید مدارکشان و ورود به بازار کار گرفته تا مسائل پنهان نژادی. من میخواهم مقابل همه این مشکلات بایستم و برای حل آنها بکوشم. به ویژه اینکه مشکلات پدر و مادرها را نیز میدانم و برای آنها نیز حداکثر تلاشم را خواهم کرد.
چه مشکلی از منطقه خود که میدانید را حل خواهید کرد؟
در اواسط اپریل و در ریچموندهیل، فورد برنامه جامع شهری را کنار گذاشت تا ۶۷ ساختمان تا ۸۰ طبقه را بجای برنامه شهری بسازد، این آینده ریچموندهیل را زیر سوال میبرد. میخواهم شفاف بگویم که ما میدانیم که شهر نیاز به ساخت و ساز مسکن دارد ولی به نظرم بد و بدون نقشه ساختن اشتباه است. به نظر ما تراکم زیاد جمعیت بهتر است پخش شود تا دسترسی به منابع بهتر باشد، اما این برنامه فورد شامل ساختن ۹۰٪ خانه است بدون بیزینس که به نظرم در طولانی مدت به شهر صدمه میزند.
در ضمن من میخواهم که مترو (سابوی) به ریچموندهیل بیاید و از آن حمایت میکنم زیرا با آمدن آن خیلی به شهر کمک میشود.
اگر میخواهید به موضوع دیگری اشاره کنید، بفرمائید.
ما میگوئیم که اتوبان ۴۱۳ که فورد ۱۰ بیلیون دلار برایش سرمایهگذاری کرده تا با دوستانش آنرا بسازد درست نیست و میخواهیم این بودجه را در مدارس خرج کنیم تا بهبود یابند یا مدارس جدیدی بسازیم. در ضمن میخواهیم تعداد دانشآموزان در کلاسها حداکثر به ۲۰ نفر محدود شود که الان عملا به ۴۰ نفر نزدیک شده است. فورد در حال اجباری کردن چند درس در دبیرستانها بصورت آنلاین است اما ما میخواهیم که این اجباری نباشد بلکه انتخابی باشد زیرا بنظر ما دانشآموزان در کلاس بهتر یاد میگیرند. بعلاوه اینکه برخی از آنها بعلت کرونا احساس میکنند برای رفتنن به دانشگاه آماده نیستند، به همین دلیل ما کلاس ۱۳ را بعنوان انتخابی معرفی کردهایم تا اگر کسی خواست بعد از کلاس ۱۲ و پیش از دانشگاه به آن کلاس برود تا برای دانشگاه آماده شود، بتواند این کار را انجام دهد.
۱- ماسک ان-۹۵ بزنید، کرونا از ماسکهای معمولی رد میشود. ۲- فیلتر هوای قوی هپا بگذارید. ۳- تا جایی که میتوانید از مردم حذر کنید. ۴- تغذیه خوب و سالم داشته باشید، مقادیر زیاد ویتامین C و D مصرف کنید. ۵- بسیار ورزش کنید. ۶- اگر توانستید حتما واکسن بزنید.
درباره نویسنده/هنرمند
Arash Moghaddam آرش مقدم مدرک کارشناسی کامپیوتر و تخصص تولید رسانه دیجیتال دارد و مدیریت تولید بیش ۹ رسانه تصویری، چاپی و اینترنتی را بعهده داشته است. |
ویراستار اول: آرش مقدم؛ ویراستار نهایی: پر ابراهیمی - ویراستاری موقت: عباس حسنلو
ویراستار اول: آرش مقدم؛ ویراستار نهایی: پر ابراهیمی - ویراستاری موقت: عباس حسنلو