برخی کارشناسان بر این باور هستند که پناهنده شدن الجبری به کانادا با مسأله بحران دیپلماتیک میان عربستان و کانادا در اوت ۲۰۱۸ ارتباط دارد
بهتر از کانادا یا یادگیری از کانادا؟
خبرگزاری ایسنا در بخشی از گزارش خودش با موضوع آغاز موج اپیدمی کرونا در 6 استان ایران نوشته که رفتار دولت کانادا در مقابله با کرونا قابل درس گرفتن است. این خبرگزاری به این موضوع اشاره کرده اپیدمی کووید-۱۹ در کانادا از هشتم اسفندماه۱۳۹۸ آغاز شده این کشور هم اکنون از جهت ابتلا به بیماری در رتبه سیزدهم جهان قرار دارد. به زعم نویسنده گزارش خبرگزاری ایسنا محدودیت پروازهای خارجی و بستن مرزها به روی مسافران خارجی (خدمه هواپیما، دیپلماتها ،اقوام و...) اعطای وام ضروری، اعلام وضعیت اضطراری در برخی استانها، اختصاص کمک ۱۵۰ میلیون دلاری استان کبک جهت کمک به کسانیکه مایل به قرنطینه هستند، همکاریهای بینالمللی در برنامههای تشخیصی، تولید واکسن و انجام کارآزمایی های بالینی، پایش منظم وضعیت کووید-۱۹تدوین راهنمایی عمومی برای آگاهسازی در سطح جامعه و اقدامات نوآورانه اجتماعی مانند یکطرفه کردن مسیر پیادهروها از جمله اقدامات موثر دولت کانادا بوده است.
در همین حال برخی از رسانه های ایرانی گزارشی از رویترز را منتشر کردهاند که در آن اشاره شده دولت کانادا با تخصیص یک بسته بزرگ حمایتی جدید اعلام کرده که تا ۷۵ درصد حقوق کارکنان بیکار شده بر اثر کرونا را پرداخت خواهد کرد. در این گزارش آمده است به دنبال تعطیلی بخش بزرگی از کسب و کارها در نتیجه شیوع گسترده کرونا، نرخ بیکاری کانادا در ماه مارس با ۲.۲ درصد افزایش در مقایسه با ماه قبل به ۷.۸ درصد رسید که این رقم، بالاترین نرخ بیکاری از اکتبر سال ۲۰۱۰ تاکنون محسوب میشود.
بازتاب فعالیت یک خیر ایرانی مقیم کانادا
بعضی از خبرگزاریهای ایران از جمله ایرنا، خبرگزاری رسمی دولت ایران نوشته که یک خیر ایرانی مقیم کانادا برای راهاندازی بخش ICU بیمارستان شهید خوانساری پنج دستگاه ونتیلاتور به این بخش بیمارستان اهداء کرده است. این کمک از طریق خیریه محسنی انجام شده است.
در مراسم افتتاح بخش ICU این بیمارستان قربانعلی درینجفآبادی نماینده رهبر ایران در استان مرکزی و سیدعلی آقازاده استاندار این استان هم حضور داشتند.
گفتنی است که محمدحسین محسنی بنیادگذار بنیاد خیریه محسنی در بریتیشکلمبیا است.
پیشنهاد روزنامه نگار فلسطینی درباره کانادا
برخی رسانههای ایرانی مقاله عبدالبارئ عطوان، سردبیر روزنامه رأی الیوم را با موضوع انتقاد از تصمیم آمریکا برای توقف کمک به سازمان بهداشت جهانی منتشر کردهاند. عطوان در این مقاله به درخواست البرادعی از کشورهای عربی برای پرداخت سهم آمریکا به سازمان جهانی بهداشت واکنش مثبت نشان داده و نوشته باید کشوری مانند کانادا هم در پرداخت سهم آمریکا نقش داشته باشد تا به زعم وی مجازات اقدام ددمنشانه آمریکا موثرتر و گستردهتر باشد.
عبدالبارئ عطوان روزنامه نگار 70 ساله فلسطینی ساکن بریتانیا است که سابقه حضور به عنوان کارشناس میهمان در برنامه های بیبیسی، سیانان و العربیه حضور دارد و قبلا رئیس و سردبیر روزنامه عربی القدس العربی بود که در لندن منتشر میشود.
پناهنده شدن مقام سابق سعودی به کانادا
برخی رسانههای ایرانی از جمله خبرگزاریهای تسنیم و برنا پناهنده شدن سعید الجبری، مسئول سابق اطلاعات عربستان به کانادا را پوشش دادهاند.
رسانههای ایرانی نوشتهاند الجبری یکی از مشاوران مورد اعتماد شاهزاده محمد بن نایف، ولیعهد سابق عربستان است چند که هفته پیش بازداشت شده است. بر اساس مقالهای در واشنگتنپست الجبری در سپتامبر ۲۰۱۵ میلادی بدون اطلاع محمد بن سلمان یعنی ولیعهد فعلی عربستان با جان برینان، مدیر سابق سازمان اطلاعات آمریکا دیدار کرده بود و به همین دلیل هم از سمت خود عزل شده بود.
الجبری در سال 2017 یعنی مدت زمان کوتاهی قبل از برکناری محمد بن نایف، ولیعهد سابق عربستان در سال ۲۰۱۷ میلادی، عربستان را به ترس از دستگیر شدنش به خاطر وفاداری به محمد بن نایف را ترک کرد و در نهایت به آمریکا رفت اما در دولت دونالد ترامپ در این کشور احساس امنیت نکرد و در سال ۲۰۱۷ به همراه اعضای خانوادهاش به کانادا مهاجرت کرد و در آنجا مستقر شد. برخی کارشناسان بر این باور هستند که پناهنده شدن الجبری به کانادا با مسأله بحران دیپلماتیک میان عربستان و کانادا در اوت ۲۰۱۸ ارتباط دارد.
۱- ماسک ان-۹۵ بزنید، کرونا از ماسکهای معمولی رد میشود. ۲- فیلتر هوای قوی هپا بگذارید. ۳- تا جایی که میتوانید از مردم حذر کنید. ۴- تغذیه خوب و سالم داشته باشید، مقادیر زیاد ویتامین C و D مصرف کنید. ۵- بسیار ورزش کنید. ۶- اگر توانستید حتما واکسن بزنید.
درباره نویسنده/هنرمند
Mani Yavari مانی یاوری دارای مدرک کارشناسی ارشد رسانه از ایران و ترکیه است |
ویراستار اول: آرش مقدم؛ ویراستار نهایی: پر ابراهیمی - ویراستاری موقت: عباس حسنلو
ویراستار اول: آرش مقدم؛ ویراستار نهایی: پر ابراهیمی - ویراستاری موقت: عباس حسنلو